Λειτουργία σχολείου

05/04/11

Κεντρική
Πληροφορίες
Λειτουργία σχολείου
Εκδηλώσεις σχολείου
Εκπαιδευτικά θέματα
Επικοινωνία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ

(πληροφορίες, ανακοινώσεις)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ(16-2-2011)

Από το Σύλλογο Γονέων πήραμε ανακοίνωση - προτροπή για τη συμμετοχή των παιδιών μα και των ίδιων των γονέων στο καρναβάλι Ορχομενού. Προθεσμία υποβολής της δήλωσης είναι η Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

 

 

 

Το σχολείο μας είναι 6/θέσιο και λειτουργεί κατά το τρέχον σχολικό έτος με 6 τμήματα.  Τα μαθήματα του πρωινού ωραρίου ξεκινούν στις 08:10 και τελειώνουν στις 14:00. Το πρόγραμμα λειτουργίας κατανέμεται ως εξής:
08:10 - 09:40 1η και 2η ώρα.
09:40 - 10:00 1ο διάλειμμα.
10:00 - 11:30 3η και 4η ώρα.
11:30 - 11:45 2ο διάλειμμα.
11:45 - 12:25 5η ώρα.
12:25 - 12:35 3ο διάλειμμα.
12:35 - 13:15 6η ώρα.
13:15 - 13:20 4ο διάλειμμα.
13:20 - 14:00 7η ώρα.


Το Ολοήμερο σχολείο λειτουργεί από τις 12 και 30  έως στις 16:15.
Εκεί γίνεται η προετοιμασία των μαθημάτων της επόμενης ημέρας. Διδάσκονται επίσης αγγλικά, πληροφορική, μουσική.

Στο σχολείο μας διδασκουν:

Η δασκάλα Τζένη Δανιήλ  την Α τάξη

Η δασκάλα Νάνσυ Χαρίλα  τη Β τάξη

Η δασκάλα Βούλα Κάλφα τη Γ τάξη

Η δασκάλα Άννα Σιόλιου  τη Δ τάξη

Η δασκάλα Αρχοντούλα Πλατανιά  την Ε τάξη

Η δασκάλα Αθηνά Οικονόμου  τη Στ τάξη

¨Όλες τις τάξεις τις γυμνάζει ο Χρήστος Φλωκατούλας

Αγγλικά διδάσκει η Δώρα Γεωργιάδου

Μουσική η Γιώτα Κοκοράκη

Γαλλικά η Λίτσα Δήμου

 

Υπεύθυνη ολοημέρου τμήματος η Σημέλα Δημητριάδου

με τη βοήθεια:

Λουκία Ψύχα,    Αγγλικά

 Ευαγγελία,    Πληροφορική

Αντώνη Κεραμυδά    Μουσική

 

Δ/ντης: Γιάννης Καλπύρης

 

 

 

   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

Βαθμολογία Β τριμήνου

Την Τρίτη 22 Μαρτίου 2011 στις 12 το μεσημέρι θα δοθούν οι βαθμοί Β τριμήνου

 

 

Προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς της Α(Η1Ν1) γρίπης στις Σχολικές μονάδες .

Από τον ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε. & Δ.Ε.- ΤΜΗΜΑΤΑ  ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ παραλάβαμε την παρακάτω εγκύκλιο με αρ πρωτ. Φ.7/ 53 /16735 /Γ1/ 9- 2 -2011 που υπογράφει ο Ειδικός Γραμματέας Μιχάλης Κοντογιάννης  με θέμα :

Προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς  της Α(Η1Ν1) γρίπης στις Σχολικές μονάδες .

Με αφορμή την εμφάνιση της γρίπης Α (Η1Ν1) και την πρόβλεψη του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ για τις επόμενες εβδομάδες, σας αποστέλλουμε τις ακόλουθες οδηγίες κατά της διασποράς της γρίπης, καθώς και σχέδιο δράσεων για τις ενέργειες των σχολείων, με σκοπό την πρόληψη της εξάπλωσής της:

1. Παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν, σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς τους. Οι γονείς ή οι κηδεμόνες των ασθενών παιδιών θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως, με σκοπό την απομάκρυνση αυτών από το σχολείο.

5. Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο. Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση τόσο από τα παιδιά όσο και από το προσωπικό μέσα στους κάδους απορριμμάτων.

6. Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.

7. Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό. Ακολουθεί προσεκτικό στέγνωμα των χεριών με χάρτινες πετσέτες, οι οποίες θα απορρίπτονται στους κάδους απορριμμάτων.

8. Τα παιδιά και οι εργαζόμενοι στην εκπαιδευτική μονάδα μπορούν εναλλακτικά να χρησιμοποιούν αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη. Συνιστάται καλό τρίψιμο των χεριών μέχρι το αντισηπτικό να στεγνώσει.

9. Εκπαιδευτικοί και μαθητές που ασθενούν είναι αυτονόητο ότι δεν προσέρχονται στο χώρο του σχολείου.

Οι παραπάνω οδηγίες πρέπει να τηρούνται αυστηρά και από το προσωπικό των κυλικείων.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «δεν κρίνεται σκόπιμη η αναστολή λειτουργίας των σχολείων, καθώς και η επιδημιολογική καταγραφή των απουσιών».

Παρακαλούνται οι Διευθυντές σχολικών μονάδων :

1. Να καλέσουν τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για να τους ενημερώσουν αναφορικά με τα μέτρα πρόληψης που αναφέρονται στη συγκεκριμένη εγκύκλιο

2. Να αναγνώσουν την παρούσα εγκύκλιο στους μαθητές του σχολείου τους κατά την πρωινή συγκέντρωση

3. Να αφιερώσουν μία διδακτική ώρα για υπενθύμιση των μέτρων πρόληψης για την αντιμετώπιση της γρίπης αυτής.

 

 

Λειτουργία σχολικών επιτροπών

Η αριθμ.4569/27-1-2011 εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών για Θέματα συγχωνεύσεων και προσωπικού νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και επιχειρήσεων των δήμων είναι εδώ:

 

 
Από τη μελέτη της εγκυκλίου και για όσα μας αφορούν ως εκπαιδευτικούς επισημαίνω τα εξής:

1. Ο κάθε Δήμος με πληθυσμό μικρότερο των 300.000 κατοίκων θα έχει δύο μόνο νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, ένα για τους τομείς αρμοδιοτήτων κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης και παιδείας, και ένα για τους τομείς πολιτισμού, αθλητισμού και περιβάλλοντος. (Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι καταργείται η αυτοτελής Αντιδημαρχία Παιδείας που υπήρχε στους καποδιστριακούς Δήμους και η παιδεία εντάσσεται πλέον στο νομικό πρόσωπο "κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης και παιδείας")

2. Σε κάθε δήμο θα λειτουργούν δύο σχολικές επιτροπές, μία για τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και μία για τις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ στους δήμους με πληθυσμό άνω των τριακοσίων χιλιάδων (300.000) κατοίκων μπορεί να συσταθούν αντίστοιχες σχολικές επιτροπές για καθεμία δημοτική κοινότητα. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει συγχώνευση όλων των σχολικών επιτροπών σε δύο, μία για τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και μία για τις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (για δήμους με πληθυσμό άνω των 300.000 κατοίκων οι ανωτέρω συγχωνεύσεις μπορούν να γίνουν ανά δημοτική κοινότητα.

3. Οι συγχωνεύσεις αυτές θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

4. Οι σχολικές επιτροπές που θα προκύψουν από τις ανωτέρω συγχωνεύσεις
θα έχουν την ευθύνη της κατανομής των πιστώσεων, τον τρόπο και τη διαδικασία πραγματοποίησης, δικαιολόγησης και ελέγχου των πάσης φύσεως δαπανών και εξόδων, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται η προχειρότητα στη λήψη αποφάσεων των κυβερνώντων αφού με την παρούσα εγκύκλιο -και ενώ βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την λήξη της προθεσμίας συγκρότησης των νέων Σχολικών Επιτροπών και τα οικονομικά των σχολείων μας είναι σε τραγική κατάσταση - διατυπώνεται απλά ένα γενικό πλαίσιο χωρίς να καθορίζονται με σαφήνεια οι αρμοδιότητες και ο τρόπος λειτουργίας των Σχολικών Επιτροπών που όπως αναφέρει η εγκύκλιος "θα ρυθμιστούν" με σχετική απόφαση, η οποία θα εκδοθεί από τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης"

(από την ιστοσελίδα Alfavita)

 

Εορτασμός Τριών Ιεραρχών

Επειδή φέτος η γιορτή των Τριών Ιεραρχών συμπίπτει με ημέρα που δε λειτουργεί το σχολείο ο εορτασμός Τους θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή 28 Ιανουαρίου με εκκλησιασμό των παιδιών τις δυο πρώτες ώρες του πρωινού προγράμματος. Στη συνέχεια θα συνεχιστεί το πρόγραμμα του σχολείου κανονικά.

(τα λεωφορεία θα περάσουν κανονικά στην καθημερινή τους ώρα)

 

   

Κεντρική | Πληροφορίες | Λειτουργία σχολείου | Εκδηλώσεις σχολείου | Εκπαιδευτικά θέματα | Επικοινωνία

Τελευταία ενημέρωση της τοποθεσίας 04/04/11